Бабините меденки с орехова ядка

13/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Репетиция за празниците!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олиото, медът, канелата и се разбърква добре.

Прибавя се брашното и содата за хляб, разбърква се с вилица на топка тесто, сипва се на плота и се замесва тесто, да не лепне.

Късаме топче тесто като орех и нареждаме в намаслена тава на разстояние едно от друго, защото слепват.

Отгоре се набожда парче орехова ядка.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 10-15 минути, без да се препичат.

Много са вкусни!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар