Бабините меденки с орехова ядка

13/11/2016
"Репетиция за празниците!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо974
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • орехи - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олиото, медът, канелата и се разбърква добре.

Прибавя се брашното и содата за хляб, разбърква се с вилица на топка тесто, сипва се на плота и се замесва тесто, да не лепне.

Късаме топче тесто като орех и нареждаме в намаслена тава на разстояние едно от друго, защото слепват.

Отгоре се набожда парче орехова ядка.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 10-15 минути, без да се препичат.

Много са вкусни!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар