Селски банички със сирене

14/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Още помним как баба ни приготвяше за закуска тези вкусни селски банички. Подарете вкусни спомени на семейството си и вие "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 680
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 1/ 4 кубче прясна
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 /2 ч.л.
  • брашно - бяло
  • за намазване и плънка
  • мазнина - 2 ч.ч. разтопена (мас или краве масло)
  • сирене - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко стопляме прясно мляко (1 ч.ч.) и вода (1 ч.ч.). Към тях прибавяме кристална захар (1/2 ч.л.) и прясна мая (1/4 кубче), брашно (5 с.л.). Разбъркваме и оставяме на топло да се активира маята.

Когато е готова, към сместа прибавяме олио (3 с.л.), сол (1 ч.л.) и брашно, колкото поеме за еластично тесто. Оставяме тестото завито да втаса и когато е готово, правим топки, малко по- големи от яйце.

Разточваме всяка на кора върху набрашнена повърхност. Намазваме с разтопена мазнина (мас или краве масло по избор). Поръсваме малко натрошено сирене навсякъде. Прегъваме двата срещуположни края на кората един към друг и допираме.

Намазваме отново с мазнина и сгъваме баничката на квадрат. Така приготвяме всички банички.

Оставяме върху набрашнена повърхност, докато направим всички банички, и трябва да са покрити с кърпа или полиетиленово фолио, за да не хванат коричка.

Когато всички банички са готови, изпичаме на сач, или на тиган, като преди да сложим да се печат, леко разточваме на кори. Мажем сача или тигана с разтопена мазнина преди печене на всяка баничка.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар