Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Ориз с телешко, моркови, лук и стафиди

Ориз с телешко, моркови, лук и стафиди

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ориз с телешко, моркови, лук и стафиди1 / 2
14/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 3 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • стафиди - 1/2 к.ч.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. В олиото изпържваме хапките телешко месо до зачервяване.

Изваждаме от мазнината и в същата с малко вода слагаме да се задушат нарязани на ситно лук и моркови.

Когато омекнат и останат на мазнина, прибавяме черен пипер на вкус, кимион (1 ч.л.) и измития ориз. Разбъркваме, слагаме натрошен пилешки бульон ( 1 кубче) , стафидите (1/2 к.ч.) и наливаме 3-4 ч.ч. вода.

Прибавяме и телешкото месо. Варим ястието до готовност.

Опитваме за вкус и посоляваме.

При сервиране поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: