Захаросани ябълки

20/01/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак26265080
"Не просто рецепта за захаросани ябълки, а щастлив спомен от детството!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 822
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки - 15 - 20 броя, здрави, средни по размер
  • дървени шишчета
  • захар - 1 кг
  • вода - към 300 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • оцветител - червен
  • ядки - натрошени, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете ябълките. Отстранете дръжките и на тяхно място забийте по едно дървено шишче.

В съд на котлона сложете водата, оцета и захарта. Бъркайте през няколко минути, докато сиропът се сгъсти. Накрая разбъркваме с оцветителя.

Всяка ябълка потопете в захарната смес, отцедете леко и оваляйте в натрошени ядки по желание. Оставете да стегнат върху тава.
подобни рецепти тук

5 15
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Михаела
Михаела
23.03.2015 23:31
Пробвах с трима мои приятели и се получи страхотно. Това са първите захаросани ябълки, които правя и опитвам. Много вкусно.
2
0
Фани
Фани
05.03.2015 19:07
Ммммммм много е вкусно
1
1
мартън
мартън
31.01.2015 23:09
задалжително ли е да слагаме ятки
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв