Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани ябълки с ядки

Захаросани ябълки с ядки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Захаросани ябълки с ядки1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Не просто рецепта за захаросани ябълки, а щастлив спомен от детството!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 15 - 20 бр. здрави, средни по размер
  • захар - 1 кг
  • вода - към 300 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • оцветител - червен
  • ядки - натрошени, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете ябълките. Отстранете дръжките и на тяхно място забийте по едно дървено шишче.

В съд на котлона сложете водата, оцета и захарта. Бъркайте през няколко минути, докато сиропът се сгъсти. Накрая разбъркваме с оцветителя.

Всяка ябълка потопете в захарната смес, отцедете леко и оваляйте в натрошени ядки по желание. Оставете да стегнат върху тава.

Захаросаните ябълки с ядки са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
516
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаела
Михаела
Пробвах с трима мои приятели и се получи страхотно. Това са първите захаросани ябълки, които правя и опитвам. Много вкусно.
23.03.2015 23:31
3
Фани
Фани
Ммммммм много е вкусно
05.03.2015 19:07
1
1
мартън
мартън
задалжително ли е да слагаме ятки
31.01.2015 23:09
2
Белла
Белла
Докато ги овалваме сваляме ли тенджерата от котлона
19.12.2014 09:03
4
2
yo0nkata
yo0nkata
добра рецепта!
..и много лесна
06.04.2014 16:37
2
2