Испанска манджа с нахут и чоризо (Potaje)

14/11/2016
"Едно по-пикантно предизвикателство за почитателите на Мексиканската кухня, в унисон със студеното време!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 592
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • нахут - 800 г от буркан
  • чоризо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 2 бр.
  • олио
  • сол - ако е необходимо
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте олиото. Нарежете лука на много ситно и го сложите да се запържи.

Пресовайте чесъна и го добавете към готовият лук. След секунда добавете и нарязаното чоризо. Може да го замените и с български суров суджук.

Обелете, измийте и нарежете на едро картофите. Прибавете и тях.

Изцедете нахута и го изплакнете. Когато чоризото се е изпържило, сложете щипка червен пипер и нахут в тигана.

Сипете вода да покрие продуктите. Варете на бавен огън около 20 минути. Махнете от огъня и отделете един черпак с нахут и картофи.

Пасирайте, върнете обратно в ястието и разбъркайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!