Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Зрял фасул с ориз и маслини на фурна

Зрял фасул с ориз и маслини на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
15/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Съвършеното постно ястие, което бихме яли по всяко време на годината"

Необходими Продукти

  • фасул - 1 и 1/2 ч.ч
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • маслини - 20 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от предната вечер. На следващия ден се сменя водата (5 ч.ч.) и се вари до готовност. Може да се смени още веднъж водата 15 мин след завирането ѝ.

Лукът се реже на дребно и се прибавя в тенджерата. След като омекне, се прибавя доматеното пюре. Оризът се пържи, докато стане прозрачен, след което се прибавя заедно с почистените от костилки маслини към сварения боб.

Сместа се подправя с черен пипери сол и се прехвърля в тава. Пече се до готовност на ориза. При необходимост се долива малко вода.

След като е готово, ястието се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: