Постно руло

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Постно руло1 / 2
15/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • пресен чесън - 1 - 2 стръка пресен чесън
  • спанак - 2 - 3 шепи
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. печена червена
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • карфиол - няколко розички
  • маслини - 3 - 4 бр.
  • царевица - 2 - 3 с.л. от консерва
  • джоджен - листенца
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - щипка
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се слагат (без да се белят) заедно с моркова да се сварят. Когато са готови, още топли ги намачквате с преса. Поръсвате ги със сол и индийско орехче.

Гъбите режете на филийки и задушавате в малко сгорещено олио. Добавяте и нарязаните лук, чесън и спанак и оставяте да се задушат под капак за няколко минути. Махате от котлона и оставяте сместа да се охлади.

Прибавяте картофите и овкусявате със сол, черен пипер и нарязани на ситно листа джоджен. Застелете продълговата форма за кекс с хартия за печене, намаслете я и я поръсете обилно с галета.

Сложете половината смес, върху нея наредете останалите продукти (ако използвате пресен карфиол, е хубаво да го бланширате предварително) и ги завийте с останалата смес.

Заравнете рулото отгоре, намажете с олио и поръсете с галета. Предварително загрейте фурната на 250 градуса и сложете рулото вътре. След около 15 минути намалете температурата до 200 градуса. Оставете да изстине добре и чак след това нарежете на филии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: