Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета по гръцки

Пилешки шишчета по гръцки

Пилешки шишчета по гръцки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
15/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4 бр.
"Тази кула от шишчета е произведение на кулинарното изкуство, което заслужава поне толкова слава, колкото наклонената кула в Пиза, съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • сол - на вкус
  • лук - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • риган
  • зехтин - 3 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • салата - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязваме на едри кубчета. Всички продукти за марината се смесват в купа и се разбъркват. Пилешкото се сипва в марината и се оставя за една нощ да се овкуси.

Лукът и чушката се нарязват на парчета.

На дървени шишчета се нижат парчета пилешко месо, лук и чушка.

Печем на загрята скара или на грил тиган от всички страни.

Изваждат се и леко се поливат със струя зехтин.

Поднасяме с пресни зеленчуци или салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Интересно..
25.09.2018 20:15