Кюфтета от кайма с печени чушки

15/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114264210184
"Печените пиперки придават лека пикантност на кюфтенцата, пикантност, която сама по себе си изисква да ги поднесете задължително с бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо665
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука белим, нарязваме на кръгли филийки. Поръсваме с къри на вкус и поливаме зехтин. Слагаме кръгчетата лук да се запекат в нагрят тиган от двете страни.

Когато са готови, сваляме от котлона. Каймата омесваме с филийка хляб (без корите), натопена в прясно мляко и отцедена добре.

Смесваме каймата с подправки - черен пипер, чубрица, сминдух и лют червен пипер на вкус.

Прибавяме червените пиперки от буркан, нарязани на ситно, нарязан лук , моркова, настърган на ренде, и скълцан на ситно пресен магданоз.

Правим кюфтета и овалваме в царевично брашно.

Изпържваме в умерено нагрято олио и сервираме със салата по вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар