Сутляш с булгур

15/11/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Като деца обожавахме сутляш, но не сме и предполагали, че най-вкусният сутляш се приготвя именно с булгур "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 071
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измийте добре булгура и го отцедете.

В тенджера загрейте водата със солта и прибавете булгура към нея. Похлупете тенджерата и оставете да ври така 30 мин, докато усвои водата.

Добавете захарта, млякото и маслото. Сложете на котлона и варете още около 20 мин, като разбърквате от време на време.

Отместете от котлона и прибавете ванилията, разбъркайте и поставете капака.

Оставете да се охлади и разсипете в подходящи чаши или купички и поръсете с канела.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар