Солени бухтички с мая и сирене

15/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115164311185
"Някои хора обожават да смесват вкусовете и с удоволствие хапват тези солени бухтички с мед или сладко. Вие от тях ли сте?"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 389
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме киселото мляко с бакпулвера (1 к.л.), мая суха (1 к.л.), сол (1 к.л.) и захар (1 щипка). Наливаме олио (1 с.л.), вода (2 к.ч.) и продължаваме да разбъркваме.

Прибавяме разбито яйце (1 бр.) и натрошено сирене (5-6 с.л.). Постепенно прибавяме и брашно, колкото поеме, да се получи гъсто и лепкаво тесто, малко по- гъсто от тесто за кейк.

Оставяме тестото за 35-45 мин на топло да втаса.

От готовото тесто гребваме с лъжици и сипваме в нагрято на умерена температура олио. Изпържваме бухтичките до готовност от всички страни, да са златисти на цвят, като обръщаме няколко пъти в мазнината (изпържваме в повече мазнина ).

Когато са готови, изваждаме с решетъчна лъжица, отцеждаме и оставяме върху скаричка. Сервираме с кисело мляко или айрян.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар