Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Готвен замразен лапад с топчета от кайма

Готвен замразен лапад с топчета от кайма

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвен замразен лапад с топчета от кайма
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
15/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Опитният кулинар ще приготви гозба за чудо и приказ само с четвърт кайма, малко замразен лапад и много въображение"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г от свинско месо
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • къри
  • лапад - 150 г замразен
  • лук - 1 бр
  • джоджен
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - сушен, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с ориз (2-3 с.л.), чубрица сушена на вкус, черен пипер и къри на вкус. Омесваме добре. Правим топчета и овалваме в брашно.

Лука почистваме и нарязваме на ситно или настъргваме на ренде. В олиото (3 с.л.) запържваме топчетата от кайма от всички страни. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата задушаваме, като наливаме и малко вода, настъргания лук и замразения лапад.

Ръсваме черен пипер на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.) и сладък червен пипер (1 к.л.). Задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме лъжица брашно. Разбъркваме и наливаме 1 и 1/2 л топла вода.

Прибавяме и джоджен на вкус и сушен чесън. Когато ястието заври, слагаме запържените топчета и варим до готовност - да се сварят топчетата и ястието да се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: