Солен кейк с мая и сирене

16/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114964311015
"Перфектната лека вечеря или вкусна закуска - докато включите фурната и вече се е изпекъл "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко (1/2 ч.ч. със стайна температура), прясно мляко топло (1/2 ч.ч.) , прясна мая (1/4 кубче) , захар (1/2 к.л.) и брашно (1 с.л.). Оставяме на топло и след 15-20 минути прибавяме разбити яйца (2 бр.), разтопено краве масло (1 к.ч.) , сол (1 к.л.) , бакпулвер (1 к.л.) и натрошено сирене (150 г по-твърдо).

Разбъркваме сместа и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме бяло брашно, колкото е необходимо, да получим гъсто и лепкаво тесто.

Сипваме тестото в правоъгълна форма за печене, намазана с мазнина или покрита с хартия за печене, и оставяме да втаса. Когато удвои обема си, поливаме или намазваме отгоре с разтопено краве масло.

Печем кейка на 170-180 градуса в предварително нагрята фурна до готовност, да стане със златиста коричка. Може да проверим със суха клечка дали е изпечен отвътре.

Сервираме кейка с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар