Пикантно телешко с лук

16/11/2016
"Знаме какво да приготвим, за да ви сгреем и накараме да се усмихнете "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 024
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте олиото. Нарежете месото на хапки и го сложете в тигана. Щом от едната страна се е запечатало, го обърнете да се запържи и от другата страна.

Изгасете с чаша бяло вино и сипете гореща вода да покрие месото. Оставите го да къкри на бавен огън до готовност, ако е нужно, доливайте вода.

Щом месото е готово и остане на мазнина, добавете нарязания лук, чесън, чушки и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и пържете до готовност на зеленчуците.

Обелете, измийте картофите и ги сложете да се сварят в подсолена вода. Изцедете ги от водата, добавете маслото и ги намачкайте. Сипете горещо мляко до желаната гъстота и разбъркайте.

В голяма чиния сложете част от месото, покрийте с пюрето и отгоре сложете останалото месо.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар