Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пикантно телешко с лук

Пикантно телешко с лук

Пикантно телешко с лук
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Знаем какво да приготвим, за да ви сгреем и накараме да се усмихнете"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • червена чушка - 1 бр.
  • люта чушка - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • Картофено пюре
  • картофи - 1 кг
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте олиото.

Нарежете телешкото на хапки и го сложете в тигана. Щом от едната страна се е запечатало, го обърнете да се запържи и от другата страна.

Изгасете с чаша бяло вино и сипете гореща вода да покрие месото. Оставите го да къкри на бавен огън до готовност, ако е нужно, доливайте вода.

Щом месото е готово и остане на мазнина, добавете нарязания лук, чесън, чушки и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и пържете до готовност на зеленчуците.

Обелете, измийте картофите и ги сложете да се сварят в подсолена вода. Изцедете ги от водата, добавете маслото и ги намачкайте. Сипете горещо мляко до желаната гъстота и разбъркайте.

В голяма чиния сложете част от месото, покрийте с пюрето и отгоре сложете останалото месо.

Пикантното телешко с лук е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка: