Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с маслини и лук

Фокача с маслини и лук

Фокача с маслини и лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
16/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Противно на общото схващане, фокачата се приготвя по-лесно, отколкото си мислите и е още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • суха мая - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл хладка
  • маслини - 70 г зехтина
  • червен лук - 1/2 бр.
  • риган - за поръсване
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, в средата се прибавя маята, солта, зехтина, водата. Разбърква се с вилица, да стане топка тесто, после сипваме на набрашнен плот и се доомесва на меко тесто.

Голяма тава се намазва с мазнина, тестото се оформя на голям плосък хляб. С пръсти се правят дупчици отгоре.

Маслините се почистват от костилката и нарязват се на полумесеци, лукът също се нарязва.

В дупчиците се забожда парче маслина, разпределяме нарязания лук. Отгоре се намазва с четка със зехтин и поръсваме риган.

Оставя се за 20-30 минути на топло да втаса. Печем в загрята фурна 180 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: