Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки късчета с праз и маслини

Пилешки късчета с праз и маслини

Пилешки късчета с праз и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
16/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"В студено време ,топло мезе и домашно вино за сгряване !"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • праз лук - 1 бр.
  • маслини - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и нарязва на ситно, пилешкото филе нарязваме на хапки, маслините се почистват от костилката и нарязваме на ситно.

В тиган се загрява мазнина, задушаваме праза, поръсен с малко сол, да омекне.

Добавят се пилешките хапки, да се запържат и те. Овкусяваме със сол, черен пипер, накрая се добавят нарязани маслини.

Разбърква се и сипваме в чиния, поднасяме с нарязан ситно магданоз.

Страхотно мезе за вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: