Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от зелени смокини

Конфитюр от зелени смокини

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Конфитюр от зелени смокини1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Замирише ли на конфитюр от смокини, нещо много вкусно ви предстои да изядете"

Необходими Продукти

  • смокини - 2 кг по - зелени
  • захар - 1 кг
  • вода - 200 мл
  • канела - 1 пръчка
  • лимони - 1 настъргана лимонова кора
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани и запечени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете смокините, след което ги нарежете на дребни парченца. Орехите накълцайте и ги сложете да се запекат, докато леко пуснат аромата си.

В подходящ съд на котлона сварете захарен сироп от водата и захарта и добавете канелата и лимоновите кори.

След 2-3 минути сипете нарязаните смокини. Когато и смокините пуснат течност, усилете котлона и бъркайте, докато течността се поизпари.

След това отново намалете котлона и бъркайте до желаната гъстота. Накрая разбъркайте с лимонтузуто и свалете от котлона.

Махнете пръчката канела и разбъркайте с орехите. Разсипете бързо в затоплени и сухи бурканчета, затворете ги и обърнете конфитюра с капачките надолу.

Конфитюрът от зелени смокини се съхранява на прохладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Написано е , че се обелват
21.05.2022 12:55
Асен
Асен
Сладкото, направено по този начин няма да става за ядене!
Преди да се пристъпи към направата му, зелените смокини трябва да бъдат прочистени от "млякото", което съдържат. Това означава, че след като се продупчат на няколко места,трябва да се преварят няколко пъти, като първия път се слага син камък.
Другият начин, е да престоят известно време във варов разтвор, след което да се преварят няколко пъти.
27.03.2014 11:01
6