Супа с оризови топчета

16/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312595
"Много лека, освежаваща и интересна супа, която може да се приготвя по всяко време на годината "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза, заливаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме и сваряваме до готовност. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлажда.

В тенджерка в масло (3 с.л.) и олио (1 с.л.) с малко вода задушаваме нарязания ситно лук и замразения лапад (не е необходимо предварително да размразяваме). Когато лукът и лападът останат на мазнина, посоляваме на вкус (внимаваме с количеството сол, защото и пилешкият бульон е солен), ръсваме черен пипер, куркума и оризово брашно (1 с.л.).

Разбъркваме и наливаме 1 и 1/2 л вода (или повече по преценка).

Оставяме супата да заври, а през това време приготвяме оризовите топчета. Към охладения ориз прибавяме галета и разбито яйце (1-2 с.л., другата част от яйцето заделяме за застройка).

Правим топчета от ориза, които овалваме в оризово брашно. Във врящата супа слагаме нарязани пресен джоджен и магданоз, натрошено кубче пилешки бульон и като поврат няколко минути, пущаме оризовите топчета.

Варим кратко и застройваме супата с останалото разбито яйце, смесено с прясно мляко (1 к.ч.). Поднасяме супата със сок от лимон.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар