Торта-руло с горски плодове и Орео

17/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Нямаме избор, забравяме за диетата и си отрязваме второ парче от това сочно и вкусно руло! А вие си запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Към тях добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете водата, олиото и пресятото брашно с бакпулвер. Отделете 2/3 от сместа и към нея прибавете какаото. Разбъркайте добре.

Застелете тава с хартия за печене. От едната страна разстелете бялата смес, до нея разстелете кафявата. Печете блата на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади.

Разбийте сметана и към нея добавете разтопения и охладен шоколад.

Застелете със стреч фолио продълговата форма за кекс тип Сърнешки гръб. Изсипете 1/3 от крема. Нарежете блата на ленти, подредете от кафявата част и сиропирайте. Покрийте с крем, а върху него подредете от белия блат. Пак сиропирайте, намажете с крем, поръсете с плодовете и натрошените бисквитки.

Покрийте с кафяви ленти от блата. Леко ги сиропирайте и завийте с фолиото. Оставете формата в хладилника за една нощ. Развийте фолиото, поставете чиния и обърнете формата. Внимателно свалете фолиото.

Украсете с малиновата глазура, розички от сметана, плодове, бисквитки, шоколадови фъстъци и настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар