Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Торта-руло с горски плодове и Орео

Торта-руло с горски плодове и Орео

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта-руло с горски плодове и Орео
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Нямаме избор, забравяме за диетата и си отрязваме второ парче от това сочно и вкусно руло! А вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • сметана - 400 мл
  • шоколад - 200 г, черен
  • горски плодове - 150 г
  • бисквитки - 3 - 4 бр., Орео с розов пълнеж
  • захарен сироп
  • за украса
  • плодове
  • шоколадови фъстъци
  • шоколад
  • бисквитки орео
  • сметана
  • малинова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Към тях добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем.

Прибавете водата, олиото и пресятото брашно с бакпулвер. Отделете 2/3 от сместа и към нея прибавете какаото. Разбъркайте добре.

Застелете тава с хартия за печене. От едната страна разстелете бялата смес, до нея разстелете кафявата. Печете блата на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната и към нея добавете разтопения и охладен шоколад.

Застелете със стреч фолио продълговата форма за кекс тип Сърнешки гръб. Изсипете 1/3 от крема. Нарежете блата на ленти, подредете от кафявата част и сиропирайте.

Покрийте с крем, а върху него подредете от белия блат. Пак сиропирайте, намажете с крем, поръсете с плодовете и натрошените бисквитки.

Покрийте с кафяви ленти от блата. Леко ги сиропирайте и завийте с фолиото. Оставете формата в хладилника за една нощ. Развийте фолиото, поставете чиния и обърнете формата. Внимателно свалете фолиото.

Украсете сладкото руло с малиновата глазура, розички от сметана, плодове, бисквитки, шоколадови фъстъци и настърган шоколад.

Тортата-руло с горски плодове и Орео е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: