Пуешки пържоли на скара

17/01/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"А защо не разнообразите менюто си с тези ароматни пуешки пържоли на скара, мариновани във вкусна медена марината?"
Приготвяне45 мин.
Готвене75 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 562
  • Преглеждания за месеца444
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 4 пържоли от гърдите или от бутовете
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • соев сос - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • мазнина - 3 с.л.

Начин на приготвяне

Начукайте леко пуешкото между 2 парчета прозрачно фолио. Натъркайте ги със сол и черен пипер и ги залейте с прясното мляко.

Оставете така да престоят за 3 часа, след което ги отцедете за половин.

Загрейте скарата. Разбъркайте заедно соевия сос, мазнината, счукания чесън и мед.

С помощта на четка намазвайте хубаво всяка пържола от двете страни и я мятайте на скарата, която не трябва да е много силно загряна.

Така запечете пуешките пържоли от двете страни, а готовите прибирайте в йенски съд с капак, за да се задушат.

Поднесете със зеленчукова салата.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
21.01.2016 20:55
сполучлива рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв