Патладжани с чеснова панировка

17/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"И не се чудете дълго с какъв сос ще поднесете патладжаните, че ще свършат преди да сте решили "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 489
  • Преглеждания за месеца1886
  • Преглеждания за седмицата506
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, белим и нарязваме. Посоляваме и заливаме със студена вода. Оставяме за 20 минути да се отдели горчивият сок.

После изливаме водата, измиваме патладжаните и подсушаваме. Овалваме в царевично брашно.

Приготвяме панировка, като разбиваме яйцата с малко вода (1 к.ч). Посоляваме леко. Подправяме с къри, сушен чесън, сминдух и др. подправки по вкус. Прибавяме брашно, колкото преценим, за да получим кашичка, малко по- гъста от боза.

Загряваме олио. Патладжаните панираме в кашичката и изпържваме в олио.

Изваждаме върху решетка, да се отцеждат от излишната мазнина.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар