Яхния с нахут, пуешко месо и зеленчици

17/11/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Ароматна и леко пикантна яхния с нахут, който ще ви се услади "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете в леко подсолена вода пуешките бутчета.

Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковите - на кръгчета. Задушете в тиган с малко зехтин и подправките. Когато омекнат добавете чушките, нарязани на кубчета, и доматите.

Когато бутчетата са готови, накъсайте на парчета и прибавете към зеленчуците да се задушат. Накрая прибавете всичко към бульона, в който са врели бутчетата, сложете нахута от буркана и оставете да ври на слаб огън, за да се сгъсти и да не остане водна.

Забележка: Ако яхнията ви се струва рядка, сгъстете с 1 с.л. брашно, размито в малко от бульона /вода/.

По желание може да добавите и стрити люти чушки и тиквички.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар