Пълнени пуешки бутчета с топено сирене и сушени сини сливи

17/11/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Ако кулинарията беше музика, това ястие щеше да бъде истинска симфония от вкусове и аромати, композирана от гений "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо545
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, разделете бутчетата по дължина и отстранете костта. Овкусете ги със солта и черния пипер.

Сушените сини сливи сложете в бялото вино и оставете да престоят 30 мин. След това отцедете и нарежете на малки кубчета.

Смесете с топеното сирене и чесъна нарязан на ситно.

Напълнете бутчетата с готовата смес и зашийте или фиксирайте с дървени клечки. Наредете в леко намазнена тава и залейте с виното, в което са киснали сушените сливи.

Завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60 мин.

След това махнете фолиото и запечете до получаване на приятна златиста коричка, като от време на време поливате със соса.

Сервирайте с гарнитура от варени картофи или друга по ваше желание.

Забележка: Ако пуешкото месо е жилаво, може да го сварите за кратко в подсолена вода.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар