Селска яхния с картофи и кюфтета

17/11/2016
"Яхния с дъх на вкусни спомени от детството, незабравими лета на село при баба и много смях и обелени колена "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 067
  • Преглеждания за месеца859
  • Преглеждания за седмицата271
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лукът и част от магдонозa на много ситно и ги сложете в купа. Добавете каймата, яйцето, галетата, щипка сол и омесете. Покрийте и оставете за 15 минути.

В тенджера налейте 3 л гореща вода, изчакайте да заври.

През това време оформете кръгли кюфтенца, оваляйте ги в брашно и внимателно ги пуснете във водата.

Обелете картофите, морковa и ги измийте. Нарежете картофите на едро, морковa - на дребно и ги добавете към кюфтенцата. Оставете да къкри на слаб огън до готовност на картофите.

В тиган загрейте малко олио и сложете 1 с.л. брашно. Бъркайте и щом брашното се запържи, добавете 1 ч.л. червен пипер. Разбъркайте и изсипете запръжката към врящата яхния.

Добавете доматеното пюре, сол и останалия нарязан магданоз.

Разбъркайте и след 5 минути махнете от огъня.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар