Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
17/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Мъжки кебап, който има нужда от силно, домашно, червено вино и една добра компания!"
- свинско месо - - 1 кг полутлъсто
- лук - 1 кг кромид
- растително масло - 4 с.л.
- червено вино - 300 мл хубаво
- чубрица - 1 с.л. ронена градинска
- черен пипер - 1 с.л. млян
- сушени чушки - 5 - 6 бр. червени, люти или не по избор
- сол
* мерки и количестваНачин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки.
В подходящ съд се сгорещява мазнината. На силен огън се запържва месото за около минута.
Добавят се едро нарязания лук и виното.
Чушките се препичат и се слагат заедно с подправките. Посолява се.
На слаб огън ври 30 мин.