Мляко с ориз по португалски

17/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965719746
"Вкусна изненада от иберийската кухня, не пропускайте да опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата ( 2 ч.ч. ) да заври, заедно с настъргана кора от лимон (само жълтата част от кората, като внимаваме да не настъргваме бялата) и щипка сол.

Във врящата вода слагаме измития ориз и намаляваме котлона. Варим, докато оризът поеме водата и почти омекне. После наливаме прясно мляко (2 ч.ч.) .

Продължаваме варенето с непрекъснато разбъркване.

Когато оризът е готов - добре сварен, подслаждаме със захар (3-4 с.л. или по вкус).

Прибавяме и разбития с 2-3 с.л. вода пресен жълтък.

Разбъркваме ориза няколко пъти и дръпваме от котлона.

Сипваме ориза още топъл в купички или чашки и сервираме поръсен с канела.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар