Пилешко и свинско в доматен сос

17/11/2016
"Пилешки бутчета с месо и ароматен сос - че как няма да сме гладни "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутчета - 3 бр. само долна част
  • свинско месо - 500 г вратно
  • домати - 2 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги нарежете на много ситно. В дълбок тиган загрейте олио и сложете доматите да къкрят на много слаб огън. Добавете нарязаните чесън, магданоз, сол и пържете до извиране на водата.

През това време пригответе месото. В загрято олио запечатайте от всички страни пилешките бутчета. Добавете и свинското месо.

Когато месата са запържени добре, налейте около 200 мл гореща вода и сол.

Оставете да врят до изпаряване на водата.

Наредете готовото месо в тавичка, залейте с доматеният сос и поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар