Пилешка гозба на тиган

18/11/2016
"Супер вкусна есенна гозба за червено вино и добри приятели!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 223
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • домати - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червени чушки - 3 бр. печени
  • риган - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 2 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се залива с вода в тенджера, посолява се и варим до готовност.

Картофите се обелват, нарязват и също се варят и отцеждат. После се изважда пилешкото месо и нарязваме на кубчета.

Лукът се обелва и нарязва на ситно, червените чушки се пекат на скара, обелват се и нарязваме на ленти.

В тиган се загрява олио, задушава се нарязаният лук, добавят се пилешкото месо, нарязаните чушки да се позапържат и сипваме нарязани домати с червения пипер.

Накрая се добавят сварените картофи. Разбърква се, овкусяваме със сол, черен пипер, риган и наливаме чаша вода.

Оставя се на тих огън да изври течността и да се смесят вкусовете.

Сипваме в чиния и сервираме.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар