Картофени кюфтета с кашкавал и сирене

18/11/2016
"Вкусни през всеки сезон!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 531
  • Преглеждания за месеца940
  • Преглеждания за седмицата268
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • кашкавал - 70 г
  • сирене - 70 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 к.ч.
  • галета - 50 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и намачкват с вилица. Смесваме с натрошено сирене, настърган кашкавал, малко сол, черен пипер и нарязан ситно пресен магданоз.

Добавя се яйцето и се омесва като кайма. С ръце се оформят кюфтета.

В купа се смесват галета и брашно, всяко кюфте овалваме в сместа и пържим в загрято олио от двете страни.

Изваждаме върху салфетка, да попие излишната мазнина, и сервираме с туршия .подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

игнат станиславов дичев
Много са вкусни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв