Златисти соленки със сирене

18/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Малко неща могат да ни накарат да отложим диетата за друг ден, но тези сиренки определено са от тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 450
  • Преглеждания за месеца1775
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/4 кубче прясна
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • мас - 1 к.ч. разтопена
  • сирене - натрошено
  • яйца - 1 бр
  • бяло - брашно
  • олио

Начин на приготвяне

Затопляме леко газираната вода и смесваме с киселото мляко (1/2 ч.ч.). Прибавяме сол (1 к.л.), захар - 1 щипка, мая прясна (1/4 кубче ) и разтопена мас (1 к.ч.).

Разбъркваме, за да се смесят добре съставките, и прибавяме белтък от едно яйце. Продължаваме разбиването и лъжица по лъжица сипваме бяло брашно, колкото е необходимо, за да получим еластично тесто.

Оставяме тестото, завито с кърпа или полиетиленово фолио, на топло да втаса.

Готовото тесто правим на малки топчета. Всяко разтегляме леко с намазани с олио ръце и в средата, слагаме сухо натрошено сирене. Оформяме отново на топче, така че сиренето да е в средата, и подреждаме соленките в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Отгоре мажем всяка соленка с разбити жълтък с малко олио. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар