Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Златисти соленки със сирене

Златисти соленки със сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Златисти соленки със сирене
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Малко неща могат да ни накарат да отложим диетата за друг ден, но тези сиренки определено са от тях"

Необходими Продукти

  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/4 кубче прясна
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • мас - 1 к.ч. разтопена
  • сирене - натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - бяло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко газираната вода и смесваме с киселото мляко (1/2 ч.ч.). Прибавяме сол (1 к.л.), захар - 1 щипка, мая прясна (1/4 кубче ) и разтопена мас (1 к.ч.).

Разбъркваме, за да се смесят добре съставките, и прибавяме белтък от едно яйце. Продължаваме разбиването и лъжица по лъжица сипваме бяло брашно, колкото е необходимо, за да получим еластично тесто.

Оставяме тестото, завито с кърпа или полиетиленово фолио, на топло да втаса.

Готовото тесто правим на малки топчета. Всяко разтегляме леко с намазани с олио ръце и в средата, слагаме сухо натрошено сирене. Оформяме отново на топче, така че сиренето да е в средата, и подреждаме соленките в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Отгоре мажем всяка соленка с разбити жълтък с малко олио. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Златистите соленки със сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Щом е с жива мая, не трябва ли да се активира предварително?
13.01.2018 16:53
2
1
Покажи всички подкоментари