Гювеч ориз с телешки заколки

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078282407742
Гювеч ориз с телешки заколки
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
18/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Искате бърза, лесна и вкусна вечеря? Пробвайте невероятния гювеч ориз, от който ще оближете чинията!"

Необходими Продукти

  • телешки закол - 1 кг
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • кромид - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • доматен сок - 1 к.ч.
  • хладка вода - 6 ч.ч
  • олио - 100 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • куркума - 1 к.л. на прах
  • кардамон - 1 щипка (млян)
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме телешкия закол от двете страни. Добавяме ситно нарязания кромид с моркова и прибавяме 2 ч.ч вода. Оставяме да се свари телешкия закол.

След като телешкия закол е почти сварен, го прехвърляме в глинен гювеч заедно с бульона. Прибавяме измития ориз, черния пипер, куркумата на прах, кардамон, доматения сок, сол на вкус и доливаме 4 ч.ч хладка вода.

Печем в предварителна затоплена на 200 градуса фурна 30 минути до готовност на ориза.

Поръсваме с пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Благодаря ти, за първи път го чувам, а и мисля че не съм попадала на такова нещо.
18.11.2016 22:16
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Всичко е много добре приготвено, но не зная какво означава "телешки закол....заколки...??? Благодаря за разяснението.
18.11.2016 22:06
2
1
Покажи всички подкоментари