Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Ордьовър от ряпа

Ордьовър от ряпа

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ордьовър от ряпа1 / 2
18/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ряпа бяла - 6 бр.
  • сол
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • моркови - 4 - 5 бр
  • целина - 2 бр. глави
  • магданоз
  • целина - листа
  • олио
  • майонеза - 100 г
  • захар - 1 ч.л.
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре ряпата и белим. Издълбаваме в средата, да получим по-голям отвор, и слагаме да се поварят в посолена вода с 2 с.л. оцет. Внимаваме да не се преварят.

Изваждаме от водата и оставяме да се отцедят и охладят. В отделен съд смесваме белени и настъргани моркови, целина и вътрешността на ряпата.

Прибавяме към тях нарязани на ситно пресен магданоз и листа целина. Подправяме с олио, сол на вкус, захар (1 ч.л.), оцет на вкус и майонеза (100 г).

Разбъркваме добре и с получената салата пълним охладената ряпа.

Разпределяме в чинийки и украсяваме с пресен магданоз, целина и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: