Телешки език със сос от доматено пюре

18/11/2016
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак7212165
"Най-чистото, крехко и апетитно месо - телешкия език, поднесен в семпъл и много ароматен сос. Това е най-романтично предложение за вечеря, което сме получавали "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо970
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива добре. Лукът и морковите се нарязват
на едро.

Всичко заедно със зехтина, чесъна, бахара и дафиновите листа се подрежда в тенджера под налягане. Посолява се. Налива се вода да покрие.

Оставя се да фъска около час.

След това бульонът се прецежда и в него се размива доматеното пюре. Възвира се.

Езикът се обелва и нарязва на филийки. Добавя се към соса. Добавя се и черният пипер.

Сервира се с накъсан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар