Банички с червени чушки

18/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965720136
"Солени банички идеални за закуска, обяд или вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая прясна - 1/3 кубче
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица
  • брашно - бяло
  • краве масло - 1 /2 ч.ч. разтопено
  • чушки - 3 - 4 бр. от буркан, червени
  • хималайска сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като смесваме кисело мляко (2 с.л.) и вода (1 ч.ч.). Прибавяме прясна мая (1/3 кубче ) и разбъркваме да се разтвори. Наливаме олио (2 с.л.), ръсваме захар (1 к.л.), сол (1 ч.л.) и прибавяме разбити яйца (2 бр.).

Всички продукти разбъркваме хомогенно и с брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто. Оставяме тестото на топло да втаса (завиваме с кърпа или полиетиленово фолио да не хваща коричка).

Втасалото тесто отново леко премесваме с намаслени в олио ръце. Правим малки топки и след 15 минути започваме да правим баничките.

Разтегляме с ръце кори. Намазваме с разтопено краве масло и поръсваме с нарязани на парченца червени чушки от буркан. Ръсваме сушена чубрица и навиваме баничките. Слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Преди печене намазваме отгоре баничките с разтопено масло. Поръсваме със сушена чубрица и малко хималайска сол /който харесва по-соленичко/ и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар