Мусака с патладжан и ориз

19/11/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2292633402
"Оставете експертите да спорят дали муската е гръцка или турска, през това време вие си хапнете "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на ленти двата патладжана, посолете, оставете да се отцеди и изпържете. Другият патладжан нарежете на кубчета, посолете и оставете по същия начин да се отцеди.

Запържете нарязаните на кубчета лук, моркови, патладжан и добавете каймата. Овкусете с подправките и добавете ориза.

Разбъркайте и пържете, докато оризът стане прозрачен. След това добавете доматеното пюре и 3 ч.ч. вода и оставете да ври на слаб огън около 15 мин, докато оризът поеме водата.

Наредете в леко намазнена тавичка патладжаните, след това изсипете сместа и още един ред патладжан.

Върху тях наредете резените домати и залейте със сместа от разбитите яйца и млякото. Запечете във фурна на 45 мин.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар