Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с патладжан и ориз

Мусака с патладжан и ориз

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Мусака с патладжан и ориз
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
19/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Оставете експертите да спорят дали муската е гръцка или турска, през това време вие си хапнете"

Необходими Продукти

  • патладжан - 3 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • морков - 1 - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • зехтин
  • За заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • домат - няколко резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на ленти двата патладжана, посолете, оставете да се отцеди и изпържете. Другият патладжан нарежете на кубчета, посолете и оставете по същия начин да се отцеди.

Запържете нарязаните на кубчета лук, моркови, патладжан и добавете каймата. Овкусете с подправките и добавете ориза.

Разбъркайте и пържете, докато оризът стане прозрачен. След това добавете доматеното пюре и 3 ч.ч. вода и оставете да ври на слаб огън около 15 мин, докато оризът поеме водата.

Наредете в леко намазнена тавичка патладжаните, след това изсипете сместа и още един ред патладжан.

Върху тях наредете резените домати и залейте със сместа от разбитите яйца и млякото. Запечете във фурна на 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: