Яхния с карфиол

Яхния с карфиол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
19/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Нещо ново със средиземноморски вкус!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • маслини - 30 г
  • каперси - 20 г
  • доматен сос - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • риган
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва заедно с чесъна на ситно. Карфиолът се накъсва на розички.

В тенджерка се загрява олио и задушваме нарязания лук и чесън за 3-4 минути. Добавя се 1 с.л. червен пипер, доматения сос, розички карфиол и подправките, като се разбърква добре.

Оставя се да ври за 15 минути на умерен огън под капак. Накрая се прибавят нарязани половинки маслини без костилки.

Готви се още 5 минути, овкусяваме със сол, черен пипер и яхнията с карфиол е готова.

Може да гарнирате с бяло сирене, но не е задължително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: