Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Маслен тарт с ябълкови рози

Маслен тарт с ябълкови рози

Маслен тарт с ябълкови рози
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
03/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Това не е обикновен тарт, а истинско произведение на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • За пълнеж
  • пудинг - 1 пакет на Д - р Йоткер без варене (50 г)
  • желе от кайсии - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • ябълки - 500 г
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с помощта на миксер на пухкав крем. Маслото трябва да е меко.

Добавете яйцето и захарта и продължете да биете. Когато сместа се хомогенизира, прибавете пресятото брашно и солта.

Замесете тестото. Тестото не трябва да ви лепне по ръцете. Оставете тестото на студено за около 20 минути.

Нарежете ябълките на тънки филийки. Може да използвате фино ренде. Сложете ги в съд за варене и ги покрийте с вода. Добавете захарта и ги заварете за 2-3 мин. Отстранете ги от огъня.

Готовото тесто разстелете в подходяща тава и оформете тартата, като повдигнете краищата. Надупчете дъното с помощта на вилица или покрийте с пергаментова хартия и посипете със зърно, за да не се надигне основата при печене. Печете при загрята фурна. Изпечете до златисто и отстранете от фурната.

Разбийте пудинга със студено прясно мляко. Работете с миксер. Добавете желето от кайсии и разбъркайте.

Покрийте основата с получения крем.

Оформете розички от ябълковите резенчета и покрийте тартата с тях. Намажете листенцата с кайсиево желе, разтворено в малко вода.

Върнете тарта отново във фурната и запечете още 5-6 минути.

По желание може да поръсите с пудра захар.

Масленият тарт с ябълкови рози е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: