Манджа с червени камби, картофи и лук

20/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Постна манджа за сгряване на душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме добре и нарязваме на парчета. Камбите (2 бр.) измиваме, почистваме от дръжки и семена и нарязваме на едро. Лука (2 бр.) белим и също нарязваме на по-едри парчета.

В олио (4 с.л.) слагаме камбите и лука. Наливаме вода (1 к.ч.) и оставяме да се задушават, докато останат на мазнина.

Ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.), брашно (1 с.л.), разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч. ).

Прибавяме картофите, черен пипер, сол, чубрица на вкус.

Варим манджата, докато всички продукти омекнат и тогава прибавяме доматено пюре (1 с.л.), разредено с малко топла вода.

Варим ястието още няколко минути.

Сервираме с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар