Френски ванилови понички с глазура

20/11/2016
"Ако някога разкрием как французойките хапват такива вкусотии, а запазват елегантните си фигури, ще бъдем най-щастливите хора на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 344
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • мая - 10 г суха
  • топла мляко - 200 мл
  • пудра захар - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 600 г
  • ванилов екстракт
  • олио - за пържене
  • За глазурата
  • пудра захар - 70 г
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото мляко. Пресейте брашното и добавете шупналата мая, заедно с млякото, яйцата, солта, пудрата захар и ванилията.

Замесете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го оставете на топло да втаса.

Когато тестото удвои обема си, го разделете на топки. Разточете всяка топка на кора с дебелина около 1 см.

С помощта на ринг изрежете кръгчета. Може да изрежете в средата и с по-малък ринг, за да се получи дупчица.

Загрейте олиото. Може да пържите и във фритюрник. Изпържете поничките до златисто.

Готовите понички отцедете върху домакинска хартия.

Направете глазура, като прибавите пудрата захар към сока от лимон и разбъркайте.

Намажете поничките с глазура.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!