Черен дроб в панировка

20/11/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"За приготвянето на този черен дроб се иска майсторлък, а за изяждането му - добра компания и много червено вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 050
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • черен дроб - 600 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пикантина - на вкус
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. малки
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем дроба на филии. Измиваме дроба и го подсушаваме. Всяко едно парче го поръсваме от двете страни с пикантина. После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.

В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.

Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно. Следва потапяне на парчетата в яйчената смес и накрая овалваме в галета от двете страни.

Слагаме олио в тиган. Загряваме олиото на котлона.

Пържим парчетата дроб в олиото от двете страни, като ги обръщаме внимателно.

След като ги опържим, го слагаме върху листи от кухненска ролка, за да се отцедят.

Сервираме ги като мезе.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар