Ципура във фолио

20/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Най-вкусно, бързо и лесно ципурата се приготвя във фолио, не вярвате ли?"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 315
  • Преглеждания за месеца464
  • Преглеждания за седмицата167
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво ципурите и ги натъркайте от вън и вътре с лимон. Намазнете ги и ги сложете за кратко на силно загрят грил тиган или скара, колкото да се образуват черти от скарата. Сложете рибите в купа и ги залейте с виното. Оставете да престоят така за 30 минути.

Сложете всяка ципура в парче намазнено фолио. Напълнете рибите с резени лимон и стръкчета магданоз, като отново може да прибавите подправки и по желание скилидки чесън.

Завийте добре ципурите с фолио, направете няколко дупчици с игла и сложете да се пекат в загрята умерена фурна за 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сп
Сп
17.11.2013 22:00
Получи се перфектно!
1
0
джоана
джоана
17.05.2015 14:16
Забравих да кажа,в тавата която печа рибата ,слагам хартия за печене ,след около 35минути отвивам рибата и я запичам за още мъничко докато хване златиста коричка Да ви е сладко.
0
0
джоана
джоана
17.05.2015 14:11
Аз слагам шайби лимон под ципурата за да не загаря,вътре слагам парчета лимон, масло,копър, скилидка чесън,праз разрязан по дължина или пресен лук отгоре пак нареждам шайби лимон, отгоре поливам със зехтин завивам я с фолиото и бум във фурната.Става уникална.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв