Лятна манджа в буркани

20/11/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАПомощник Готвач 2x
"Всеки буркан лятна манджа приготвен сега, е един вкусен обяд или бърза вечеря през зимата "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 2 кг
  • патладжан - 2 бр.
  • морков - 5 - 6 бр.
  • кромид лук - 3 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 1 кг
  • олио - 250 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете чорбаджийските чушки на колелца. Обелете патладжана, нарежете на кубчета, посолете и оставете да се отцеди черната вода.

Лукът и морковите се нарязват на кубчета, чесънът - на лентички, а доматите обелете и настържете. В голям съд сложете мазнината и запържете първо лука и след това постепенно всички продукти /чушките, патладжана, морковите, чесъна, доматите и подправките/.

Пържете около 1 часа и 30 мин., докато изври водата на доматите. След това прибавете нарязания на ситно магданоз. Като изстине, напълнете в буркани и стерилизирайте 20 мин.

Забележка: С тази смес се пълнят около 10 буркана от 300 г. Подходящо е за приготвяне на бърз обяд или вечеря, както и за мезе към ракията.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар