Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Лятна манджа в буркани

Лятна манджа в буркани

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Лятна манджа в буркани
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Всеки буркан лятна манджа приготвен сега, е един вкусен обяд или бърза вечеря през зимата"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 2 кг
  • патладжан - 2 бр.
  • морков - 5 - 6 бр.
  • кромид лук - 3 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 1 кг
  • олио - 250 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете чорбаджийските чушки на колелца. Обелете патладжана, нарежете на кубчета, посолете и оставете да се отцеди черната вода.

Лукът и морковите се нарязват на кубчета, чесънът - на лентички, а доматите обелете и настържете. В голям съд сложете мазнината и запържете първо лука и след това постепенно всички продукти /чушките, патладжана, морковите, чесъна, доматите и подправките/.

Пържете около 1 часа и 30 мин., докато изври водата на доматите. След това прибавете нарязания на ситно магданоз. Като изстине, напълнете в буркани и стерилизирайте 20 мин.

Забележка: С тази смес се пълнят около 10 буркана от 300 г. Подходящо е за приготвяне на бърз обяд или вечеря, както и за мезе към ракията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Поздравявам практичните домакини! Лятото се подготвяме, а зимата набързо сготвяме! Поздрави!
05.07.2017 18:09
4
1
Покажи всички подкоментари