Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с лимец и зехтин

Хляб с лимец и зехтин

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Хляб с лимец и зехтин
Снимка: Veselina
1 / 3
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Не е ли време да започнем да се храним не само вкусно, но и здравословно?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч. тип 500 пшенично
  • брашно от лимец - 2/3 ч.ч.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното. Смесваме двата вида брашно в купа. Отмерваме си от едното 1 ч.ч., а от другото - 2/3 ч.ч.

Правим си кладенче и в него слагаме шупналото мляко, 2 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. розмарин и 1/2 ч.л сол. Използвала съм сух розмарин и зехтин Костадоро.

Чукваме едно яйце в отделна купичка и разбиваме с вилица. Малко част от него си го ставаме в купичката, а по-голямата част - в другата купа при останалите съставки. Малката част трябва да е толкова, колкото да си намажем после хляба, след като го оформим.

Замесваме тестото. Прехвърляме го на месата и го доомесваме. Слагаме хляба в тава, застлана с хартия за печене. Мажем го с четка с остатъка от яйцето и поръсваме със сусам. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност.

Хлябът бухва и се напуква при печенето. От дозата става малък хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: