Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко със замразен зелен фасул

Агнешко със замразен зелен фасул

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Агнешко със замразен зелен фасул
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"За всички онези, които обожават да хапват агнешко месце със зелен фасул по всяко време на годината"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • зален фасул - 350 - 400 г замразен
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 2 - 3 ч.л.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо, нарязваме на порционни парчета и заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, месото отново измиваме и слагаме да се запържи с олио, краве масло, черен пипер, червен пипер (1 ч.л.) и джоджен на вкус.

Преди да свалим от котлона, прибавяме настърган лук (1 бр.) и царевично брашно (2-3 ч.л.). Прехвърляме в тавичка с капак и наливаме топла вода (1 ч.ч.).

Слагаме да се пече във фурната на 200 градуса. След 35-45 минути изваждаме тавичката, махаме капака и обръщаме порциите месо да се запекат и от другата страна.

Сипваме при месото замразения зелен фасул (трябва като извадим от фризера да облеем с топла вода ), посоляваме на вкус, наливаме на ястието вода (1 и 1/2 ч.ч.) и отново връщаме тавата във фурната да се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: